A Doosan megváltoztatja a márkanevét! Innentől, Develon néven találjuk meg, a cég által kínált munkagépeket!

A Doosan egy 2019-es dél-koreai rendezvényen mutatta be a Concept-X-et

Az új név – amely végül minden új berendezésén és márkakereskedésén szerepel – január 17-én egy Las Vegas-i sajtóeseményen derült ki. A névváltoztatás globális lesz, nem csak Észak-Amerikában, és azonnal hatályba lép.

Edward Song, a Hyundai Doosan Infracore új globális értékesítési vezetője Koreában és az új Doosan Infracore észak-amerikai vezérigazgatója, Chris Jeong január 17-én Las Vegasban mutatta be a „Develon”-t – a cég új márkanevét.

„Mindazt, amit a cégünknél a Doosan név testesített meg, azt innentől a Develon néven visszük tovább” – mondta Todd Roecker, a Doosan Infracore North America növekedési kezdeményezéseiért felelős alelnöke. Bár a név megváltozik, a Develon gépek megtartják a jellegzetes narancssárga színt.

A márkaváltás azóta fejlesztés alatt áll, mióta 2021 augusztusában a Hyundai Heavy Industries felvásárolta a Doosan Infracore-t. A Doosan Heavy Industries & Construction pénzügyi nehézségekbe ütközött, és úgy döntött, hogy eladja az építőipari gépek szegmensét, hogy kifizesse az adósságát. A Doosan Infracore 2024-ig használhatta a Doosan nevet, de a cég tisztviselői úgy döntöttek, hogy előrébb hozzák a márkaváltást. Mind a Doosan Infracore North America, mind a Hyundai Construction Equipment külön leányvállalatként működött a Hyundai Genuine holding alatt, amely a Doosan megvásárlása után jött létre. Az akvizíció magában foglalta a Doosan narancssárga építőipari vonalat és a Doosan Engine csoportot, de a Doosan Portable Powert vagy a Bobcatet nem. Az új névadó rendezvény illetékesei hangsúlyozták, hogy a két cég továbbra is önállóan működik, és versenyez egymással. Továbbra is az a céljuk, hogy a Hyundai Genuine 2025-re a világ öt legjobb építőipari gépgyártó vállalatává váljon.

Az új név mindenre kiterjed, ami jelenleg a Doosan gépeken és azokon belül található, beleértve az alkatrészeket és a motorokat is. A márkakereskedések is követni fogják a márkaváltást, új feliratokkal és dekorációval.

A Develon név 2023 folyamán kerül bevezetésre. A kereskedőket ezen a héten értesítették a névváltoztatásról. A név globálisan is elterjed, Észak-Amerika lesz az első piac, amelyen a bejelentést megkapják.

Az új név egyelőre csak a Doosan „márkára” terjed ki, de végül a cég is nevet változtat. A cég vezetői elmondták, hogy a névről még vita folyik.

Az új név bejelentésekor Roecker a Doosan észak-amerikai történetét tárgyalta. Az első Daewoo narancssárga kotrógép 1991-ben érkezett Észak-Amerikába. A Doosan 2005-ben vásárolta meg a Daewoo-t, és a márkát Doosanra változtatta. „Tehát ezeknek a márkáknak az átállása nem valami újdonság számunkra” – mondta Roecker. „… Valahányszor végrehajtottuk ezeket az átállásokat, vállalkozásként fejlődtünk. Fejlődtünk a termékkínálatunkban.”

A Develon új logója egy az egyben hasonlítani fog a Doosan logójára, fehér betűvel, fekete alapon készítik majd. A Develon az angol development szóból jött, ami magyarul fejlődést jelent. „Ugyanúgy, ahogy a „fejlődés” szót „n”-nel mondanád – mondta Roecker. Egy sajtóközleményben a cég azt mondta, hogy a név célja, hogy „üzenje a vállalat azon törekvését, hogy a technológiai átalakulás, valamint a kivételes berendezések és szolgáltatások fejlesztése révén innovatív megoldásokat vigyen az építőipari berendezések iparába”. A Doosan vezetői elmondták, hogy az új matricák hasonlóak lesznek a Doosan matricáihoz a gépeken, valamint, ugyanazon a pozíciókra kerülnek majd fel, mint a Doosan matricák. A Develon „D” betűjében pedig egy mélyásókanál kontúrját fedezhetjük majd fel a logóban.

A Develon márka nagyszabású bemutatkozása a márciusi ConExpo-n, a Las Vegas-i Kongresszusi Központ fesztiválterületén lesz, ahol hatalmas standon mutatják majd be az új márkát (F9153-as stand).

„A ConExpo után folyamatos erőfeszítéseket teszünk, hogy a márka helyi kereskedőinél, mihamarabb megjelenjenek a Develon márkánk arculata, valamint frissítjük a gépmatricákat is” – mondja a vállalat. „Az ügyfelek valószínűleg már 2023 második negyedévének végén látni fogják az új márkájú gépeket a helyi Develon márkakereskedésekben.”

Forrás, fotók: equipmentworld.com, eu.doosanequipment.com