A Caterpillar bemutatta az új, nagy teljesítményű Cat 352 hidraulikus kotrógépet

Caterpillar 352 típusú kotrógépe

Bemutatták a Caterpillar új, 352-es hidraulikus kotróját, ami a méretesebb adapterekkel is könnyel elboldogul. Megnövelték a gép teljesítményét, valamint nehezebb ellensúlyokkal látták el. Az eredmény: jobb termelés a nagyobb profitpotenciál érdekében. A 352-es kotrógép választható fix, vagy változó nyomtávú futóművel. A változtatható nyomtávú futómű 2390 mm szélességre visszahúzható, így sokkal könnyebben szállítható. Kitolva viszont 150 mm-rel szélesebbre növelhető, a nagyobb stabilitás érdekében.

Fix vagy változtatható nyomtávú futómű közül választhatunk

„A nagy munkákra készült 352-es méretkategóriájában páratlan teljesítményt nyújt” – mondta Brian Abbott, a Caterpillar nagyméretű hidraulikus kotrógépek globális termékmenedzsere. „Felszerelhető nagy kapacitású kanalakkal, hogy a gép kevesebb idő alatt tudjon, több tonna anyagot mozgatni ásáskor, de a nagyobb méretű hidraulikus kalapáccsal is könnyedén megbirkózik bányamunkálatoknál”

Különböző fülke felszereltségi szintek állnak rendelkezésre. A Deluxe fülke opcióhoz fűtött légrugós ülés tartozik. A Premium fülke opció fűtött és szellőző légrugós üléssel érkezik. Mindkettő felfelé billenthető, bal oldali konzollal rendelkezik a könnyebb hozzáférés érdekében be és kiszálláskor. Az opcionális Cat Stick Steer megkönnyíti a kotrógép manőverezését az egykezes kezeléssel, és tempomatot is tartalmaz.

A 352 kulcs nélküli, nyomógombos indítógombbal rendelkezik. A motor indítása, kezelői azonosító kóddal is végrehajtható. Az egyedi kezelői azonosító alapján betudjuk konfigurálni az egyes gépkezelők igényeit, így amikor a saját kódunkat beütjük, máris a beállított igényeink alapján használhatjuk a joystick gombjait. A nagy felbontású érintőképernyős monitor gyors navigációt tesz lehetővé a gép kezelőszervei között, és könnyű hozzáférést biztosít a digitális kezelési útmutatóhoz.

Intelligens technológia

A standard Cat Grade technológia akár 45 százalékkal növeli a kotrógép termelékenységét. A Cat 2D Grade hangjelzéssel jelzi a mélységet és a lejtőt a fülkében lévő monitoron, míg a standard Cat Grade Assist lehetővé teszi, hogy a kotró egykaros ásással a lejtőn maradjon. A Cat Grade with Advanced 2D-re vagy a Grade with 3D-re való frissítés lehetőséget kínál tervek létrehozására és szerkesztésére, valamint bonyolultabb osztályozási alkalmazások hatékony befejezésére. Minden Cat Grade rendszer kompatibilis a vezető harmadik féltől származó technológiai beszállítók rádióival és bázisállomásaival.

A Cat 2D Grade hangjelzésekkel jelzi a mélységet és a lejtőt a fülkében lévő monitoron

A 330 kW-os (443 LE) motor és az elektrohidraulikus rendszer hatékonyan hajtja meg a nehéz szerkezetet. A kiegészítő hidraulikus opciók lehetővé teszik a Cat tartozékok széles választékának használatát, a nagyobb sokoldalúság érdekében. A három motormód a munka igényeihez igazítja a kotrógép teljesítményét. Az intelligens mód a motor és a hidraulika teljesítményét automatikusan az ásási körülményekhez igazítja az üzemanyag-fogyasztás csökkentése érdekében. Az energia üzemmód maximális teljesítményt biztosít a legigényesebb feladatok elvégzéséhez. Az Eco mód a motor fordulatszámát állandó 1500 ford./percre csökkenti az üzemanyag-fogyasztás minimalizálása érdekében.

Megbízható teljesítmény, egyszerű karbantartás

A 352 megbízható teljesítményt nyújt gyakorlatilag bármilyen környezetben. A távoli hibaelhárítás lehetővé teszi, hogy a kereskedők csatlakozzanak a géphez, mielőtt a munkaterületre utaznának, hogy diagnosztizálják a hibakódokat és frissítsék a szoftvert. A Product Link ™ automatikusan összegyűjti a gép működésével kapcsolatos létfontosságú információkat, például a helyet, az órákat, az üzemanyag-felhasználást, az üresjárati időt, a karbantartási figyelmeztetéseket, a diagnosztikai kódokat és a gép állapotát, majd megosztja azokat webes és mobilalkalmazásokon keresztül.

Forrás: ivtinternational.com